Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 kaşık salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından az kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 şişe soda
Yapılışı
2 domates,1 yeşil biber,1 kırmızı biber,1 kaşık salça, karabiber, tuz, kırmızı biber ayrı bir tavada pişirilir
Pişen domatesli sosa bir diş sarmısak eklenir ve resimdeki şekilde domatesler suyunu çekene kadar karıştırılır.
Rengi değişen tavukların altı kapatılır
Güveç kabına domatesli sostan bir miktar eklenir.Üzerine tavuk en üste tekrar domatesli sos koyulur
Resimdeki görüntüye kavuşan güvecimize 5 yemek kaşığı soda eklenir (Her güveç kabına ayrı ayrı olacak)
Fırına verilmeden önce üzerine kaşar peynir rendelenir.200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:
Yorum Gönder