Denediğiniz tariflerden memnun kaldınız mı?

28 Aralık 2012 Cuma

Tavuk Güveç

Malzemeler: 
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 kaşık salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından az kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 şişe soda

Yapılışı

1 adet tavuk göğsü küp küp doğranır.1 yemek kaşığı zeytin yağı ile rengi değişene kadar pişirilir


 2 domates,1 yeşil biber,1 kırmızı biber,1 kaşık salça, karabiber, tuz, kırmızı biber ayrı bir tavada pişirilir
 Pişen domatesli sosa bir diş sarmısak eklenir ve resimdeki şekilde domatesler suyunu çekene kadar karıştırılır.
 Rengi değişen tavukların altı kapatılır

 Güveç kabına domatesli sostan bir miktar eklenir.Üzerine tavuk en üste tekrar domatesli sos koyulur

Resimdeki görüntüye kavuşan güvecimize 5 yemek kaşığı soda eklenir (Her güveç kabına ayrı ayrı olacak)

 Fırına verilmeden önce üzerine kaşar peynir rendelenir.200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder