Malzemeler:
1 fincan pirinç
5 su bardağı su
1
tatlı kaşığı tuz
1 kase yoğurt
1 yumurta,
1 kaşık un
1 kaşık
margarin
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:

Yaklaşık 15 dakika haşlanır.
1 kase yoğurt,1 yumurta,1 yemek kaşığı un ayrı bir kaba alınır.
unun topakları kayboluncaya kadar karıştırılır.
Haşlanan pirinçlerin suyundan bir kepçe kadar alınıp yumurtalı karışıma eklenir.(Direk karıştırılırsa çorba kesebilir)
Ilıklaşan karışımımızı haşlanan pirinçlere karıştırarak (aynı yönde) ilave edilir. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
Ayrı bir tencerede bir kaşık tere yağı veya margarini eritip bir tatlı kaşığı nane ile karıştıralım.
Hazırlanan naneli sosu çorbaya ilave edelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder