Malzemeler:
1 kaşık tereyağı
1 bardak un
1 adet
vanilin
1 kaşık mısır nişastası
1 buçuk bardak şeker
3 su bardağı süt
1
kaşık sana yağı
Sos için:
1 paket çikolata sosu
2 buçuk bardak süt
isteğe
bağlı çikolata
isteğe bağlı kırılmış fındık
Yapılışı:

1 su bardağı un tereyağı ile kavrulur. 3 su bardağı sütü karışıma ekleyip topaklanmalar kayboluncaya kadar karıştırılır. ! buçuk su bardağı şeker,1 paket vanilin,1 kaşık mısır nişastası karışıma eklenir.
katılaşmaya devam eden karışıma bir kaşık sana yağı eklenip karıştırılmaya devam edilir
Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte karıştılıp muhallebi kıvamı alması sağlanır
orta boy bir borcam tatlının yapışmaması için önce ıslatılır. Daha sonra hazırlanan muhallebi borcama yayılır.
Bir tencerede çikolata sosu 2,5 bardak süt ile karıştırılır.
Sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kabuk tutmaması için karıştırılır.İsteğe göre içine kırılmış fındık ve ekstra çikolata da eklenebilir.hazırlanan çikolata sosu koyulaşınca altı kapatılır ve soğuyana kadar karıştırmaya devam edilir.
Hazırlanan çikolata sosu biraz soğuyunca muhallebinin üstüne dökülür
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder