Denediğiniz tariflerden memnun kaldınız mı?

9 Ocak 2013 Çarşamba

Dereotlu köfte çorbası

Malzemeler:

1 buçuk lt su
1 kaşık salça
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı tereyağı
(isteğe bağlı bir tatlı kaşığı kaymak)
1 kahve fincanı tel şehriye 
Köfte için: 
Göz kararı dere otu
250 gr kıyma
 1 Dilim ekmek içi
 1 Adet yumurta sarısı
1 Tutam tuz
 1 Tutam karabiber
 1 Tutam kimyon 
( ya da istenilen bir markanın köfte harcıda olabilir)

Yapılışı:


 Köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz.


Kıymayı çok ufak olmayacak şekilde yuvarlıyoruz. bir tepsiye bir avuç un serpiyoruz ve köfteleri una buluyoruz.
 

 Bir tencerede tereyağını ve salçayı iyice kavuruyoruz. Suyu, baharatları katıyoruz ve suyu kaynamaya bırakıyoruz
 

1 kahve fincanı tel şehriyeyi kaynayan suya katın.
 

Tel şehriyeler yumuşamaya yakın köfteleri ekleyin 10 dakika yüksek ateşte 15 dakika kadar da kısık ateşte pişirin
 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder