Malzemeler:
1 buçuk lt su
1 kaşık salça
1 çay
kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı
kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
(isteğe bağlı bir tatlı kaşığı
kaymak)
1 kahve fincanı tel şehriye
Köfte için:
Göz kararı dere otu
250
gr kıyma
1 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta sarısı
1 Tutam tuz
1 Tutam
karabiber
1 Tutam kimyon
( ya da istenilen bir markanın köfte harcıda
olabilir)
Yapılışı:
Köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
Kıymayı çok ufak olmayacak şekilde yuvarlıyoruz. bir tepsiye bir avuç un serpiyoruz ve köfteleri una buluyoruz.
Bir tencerede tereyağını ve salçayı iyice kavuruyoruz. Suyu, baharatları katıyoruz ve suyu kaynamaya bırakıyoruz
1 kahve fincanı tel şehriyeyi kaynayan suya katın.
Tel şehriyeler yumuşamaya yakın köfteleri ekleyin 10 dakika yüksek ateşte 15 dakika kadar da kısık ateşte pişirin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder