Denediğiniz tariflerden memnun kaldınız mı?

11 Ocak 2013 Cuma

Poğaça

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
Yapılışı




mayayı ılık süte karıştırıp kabarması için kenara ayırın. Bir kapta 2 adet yumurtayı,kabartma tozunu,karbonatı çırpın

Ilık sütlü mayayı,şeker ve tuzu yani un dışındaki tüm malzemeleri iyice karıştırın.Daha sonra unu azar azarilave edin



Hamuru yoğurun ve kulak memesi kıvamına getirin daha sonra mayalanması için yarım saat kadar bekleyin





Mayalanan hamurdan kurabiye yapacak kadar büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın.




1 yumurta sarısını biraz sütle karıştırıp poğaçaların üzerine sürün
 

200 derece önceden ısıtılmış fırına üzerine susam serptikten sonra pişirilmek üzere verilir.
 

Üzeri kızarınca fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır
 


 Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder