Denediğiniz tariflerden memnun kaldınız mı?

21 Şubat 2013 Perşembe

köstebek pasta

KÖSTEBEK PASTA

MALZEMELER

5 yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı süt
100 GR sana yağı
5 kahve fincanı un
4 çorba kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu


KREMASI İÇİN;

3poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
Muz
Damla çikolata

YAPILIŞI


sana yağı,yumurta ve süt haricindeki tüm kek malzemelerini karıştırın


sütü,yağı ve yumurtaları ekleyip mikserde 5 dk çırpın




karışımı10 dk dinlendirin
 

kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı dökün (26 cm kelepçeli yuvarlak kek kalıbı uygun olacaktır)
Karışımı 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin
 

krem şantiyi hazırlayın


çikolata parçalarını ilave edin ve karıştırın


 pişen keki çıkarıp soğumaya bırakın



uygun bir servis tabağına alın.
Kenarlarında biraz boşluk bırakarak yuvarlak bir biçimde çok derin olmayacak şekilde kesin
 

Kaşıkla içini boşaltın.Çıkan üst kısmı ufalayın ayrı bir tabağa alın
 

Muzları ikiye bölün ve şekildeki gibi yerleştirin
 

Üzerine krem şantili karışımı sürün
 

Üzerine ufalanmış kek kırıntılarını serpin (krem şantiler görünmeyecek şekilde)
 

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder