Denediğiniz tariflerden memnun kaldınız mı?

18 Şubat 2013 Pazartesi

KOL BÖREĞİ

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 fincan zeytin yağı
1 su bardağı su
alabildiği kadar un
1 tatlıkaşığı tuz
1su bardağı peynir
 bir miktar maydanoz
susam
5 kaşık tereyağı
Çok az kaşar peyniri
Yapılışı




1 yumurtayı ve 1 yumurtanın beyazını bir kaba koyun
 
 
1 paket karbonat ekleyin


Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin
 

1 su bardağı suda ekleyin ve çırpın.Üzerine alabildiği kadar un ekleyin
 

kulak memesinden biraz daha katı bir hamur elde edin ve 15 dakika dinlendirin
 

hamuru uzun rulo haline getirin


5 eşit parçaya bölün



bezeleri yuvarlayıp olabildiğince ince açın
 

 tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın.Hamurun üzerine sürün


hamuru şekildeki gibi katlayın

 
  her katlamada yağlamayı unutmayın



bütün bezelerimizi yağlayarak önceki adımlarla resimdeki şekli elde edin


merdaneniz ile önce kesik kesik uzatın hamuru.
Daha sonra tersini çevirip dikdörtgen bir şekilde açın

  
içi hazırlayın


içi yerleştirip rulo şeklinde sarın
rulo yapılanhamuru dikdörtgen bir borcama yerleştirin
her bir beze rulo yapıldıktan sonra yumurta sarısı ile kalan yağı karıştırın ve üzerine sürün
  
isteğe bağlı susam serpin
  
220 derece önceden ısıtılmış fırına verin.Üzeri kızarınca çıkarabilirsiniz
  
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder