Denediğiniz tariflerden memnun kaldınız mı?

17 Ocak 2013 Perşembe

Arpa şehriyeli Pilav

Malzemeler: ( 2 kişilik)

1 ajda çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet knor tavuk suyu
2 ajda çay bardağı su
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 kaşık tereyağı

Yapılışı:


Pirinç yıkanır ve süzülür

Zeytin yağına arpa şehriyeler eklenir


Arpa şehriyelerin rengi değişene kadar kavrulur.


Pirinçler arpa şehriyelere eklenir ve bir süre kavrulur.


Su, tavuk suyu tableti, su ve tereyağı tencereye eklenir.Su kaynayınca yaklaşık 6-7 dk yüksek ateşte,pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.Pirinçler yumuşayınca altı kapatılır üzerine bir havlu peçete kapatılarak dinlendirilir.


 Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder