Malzemeler: ( 2 kişilik)
1 ajda çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet knor tavuk suyu
2 ajda çay bardağı su
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 kaşık tereyağı
Yapılışı:
Pirinç yıkanır ve süzülür
Zeytin yağına arpa şehriyeler eklenir
Arpa şehriyelerin rengi değişene kadar kavrulur.
Pirinçler arpa şehriyelere eklenir ve bir süre kavrulur.
Su, tavuk suyu tableti, su ve tereyağı tencereye eklenir.Su kaynayınca yaklaşık 6-7 dk yüksek ateşte,pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.Pirinçler yumuşayınca altı kapatılır üzerine bir havlu peçete kapatılarak dinlendirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder