Denediğiniz tariflerden memnun kaldınız mı?

5 Şubat 2013 Salı

Dondurmalı irmik Helvası

MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
kırılmış ceviz içi
istenilen miktarda dondurma
1 kaşık tereyağı

YAPILIŞI


Sütü ve şekeri sos tenceresinde şeker eriyene kadar ısıtalım.
 


Yayvan bir tencerede tereyağını eritin.Ceviz içlerini ekleyip bir süre kavuralım.Daha sonra 1 bardak irmiği ilave edelim

 

İrmik koyulaşana kadar kavurmaya devam edin
 

İrmiğin kokusu çıkmaya başladıktan bir süre sonra rengi değişmeye başlayacaktır.İstenilen renge geldiğinde altını kısın ve sütlü karışımı ilave edin.Pilav gibi göz göz olana kadar yüksek ateşte pişirin.


Daha sonra çekmesi için altını kısın.Sütü tamamı ile çektiğinde demlenmesi için ayrı bir yere alın. Yaklaşık 10 dakika kadar bekletilen irmiği bir kaseyi ıslatarak içine yayın. ( kaseye çıkarması kolay olması açısından alüminyum folyo da serebiilirsiniz) kasenin içine az miktarda irmiği koyup ortasını elinizle bastırarak çukurlaştırın.Oluşan çukura dondurmayı ekleyip irmik ilave etmeye devam edin.Daha sonra kaseyi ters çevirip bir servis tabağına alın.İstediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz




Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder