MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
kırılmış ceviz içi
istenilen miktarda dondurma
1 kaşık tereyağı
YAPILIŞI
Sütü ve şekeri sos tenceresinde şeker eriyene kadar ısıtalım.
Yayvan bir tencerede tereyağını eritin.Ceviz içlerini ekleyip bir süre kavuralım.Daha sonra 1 bardak irmiği ilave edelim
İrmik koyulaşana kadar kavurmaya devam edin
İrmiğin kokusu çıkmaya başladıktan bir süre sonra rengi değişmeye başlayacaktır.İstenilen renge geldiğinde altını kısın ve sütlü karışımı ilave edin.Pilav gibi göz göz olana kadar yüksek ateşte pişirin.
Daha
sonra çekmesi için altını kısın.Sütü tamamı ile çektiğinde demlenmesi
için ayrı bir yere alın. Yaklaşık 10 dakika kadar bekletilen irmiği bir
kaseyi ıslatarak içine yayın. ( kaseye çıkarması kolay olması açısından
alüminyum folyo da serebiilirsiniz) kasenin içine az miktarda irmiği
koyup ortasını elinizle bastırarak çukurlaştırın.Oluşan çukura
dondurmayı ekleyip irmik ilave etmeye devam edin.Daha sonra kaseyi ters
çevirip bir servis tabağına alın.İstediğiniz gibi süsleyip servis
edebilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder